Och barnen sa till oss:

Jag skall fortsätta tro på fantasin mamma, det är mitt enda nyårslöfte och hon gav mig barnen, hon lät mig fånga dem och älska dem, när de sprang mot mig på torget så kände jag mig vacker på ett evigare sätt, jag drömde cirkulära drömmar – att varje brutet revben skulle förvandlas till en skyddsängel som var bara deras och hennes och att min familj skulle leva för evigt, att vi fram till undergången och in i den skulle slicka sår som apor plockar löss, som hårdheter hämnas.

 

Vad begär den nya människan? Vad drömmer änglarna om?

 

Dagar går snabbt som barndomens klockor. Ett töcken. sömnbrist. sömn. Hasse tröstade mig varje natt tills jag somnade: du kommer inte dö, dina eksem är inte cancer och din bror skall hitta hem.

När jag sov, sov jag med poliser och våldtäcksmän, antikommunister och nazister och det oroade mig varje kväll att jag sover naken om de skulle komma för att döda mig.

Jag var liksom mindre rädd för döden än för att stå på Nobelvägen blottad och sårad och ändå fortsatte jag att glömma bort min pyjamas, varje kväll var en upprepning av denna min dödslängtan.

Felicia kunde inte heller sova, vi skickade typ tusen sms varje natt vi var yra av alla vi älskade vi var trötta av alla besvikelser.

 

Hon skrev: kom så dricker vi öl.

—tusen öl?

Hon skrev: det finns en enkel lösning baby. Vi skall hitta en ny stil. Och vi skall göra ett val men jag vet inte vilket.

 och jag snurrade av alla känslor och mina revben gjorde jätteont och jag kunde inte riktigt böja halsen

 

Året började smärtsamt och ensamt som alla år.

Vi satt själva i soffan, bakfulla, uttröttade och längtade efter sex, vi var rädda för döden, vi pillade på våra sår tills sårskorporna gick av och våra glittrande hårstrån blev ett med blod och var och minnen.

Vi satt själva i soffan och studerade våra kroppar utifrån, vi var rastlösa och ensamma och redan slutkörda. Vi tittade på stjärnorna och sa till varandra det är dig jag ser fast det var inte sant vi såg bara prickar eller stormar vi såg bara oss själva och våra sår men varför måste man se, fuck vad vi älskade

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s